jonnaahlvik.se

Välkommen till min blogg! Hoppas ni ska trivas!

Luna idag!

Publicerad 2016-06-27 21:35:02 i Luna, Ridpass,

Blev ett ordentligt dressyrpass idag. Jannike var snäll och red Meiu. Först jobbade jag henne mycket i skritten. Lösgjorde henne i halsen och försökte få henne att sträcka ut halsen i en rundare form, även i trav och galopp jobbar jag mycket med det. För hon vill gärna krulla ihop sig och ha en väldigt spänd form. Även övergångar och tempoväxlingar stod på schemat. Mestadels tempoväxlingar i galoppen. Ökade ordentligt på långsidorna och sen på kortsidorna samlade ihop henne på en volt och sen öka igen. Hon måste hållas sysselsatt, det blir tråkigt att bara rida runt spåret och några volter tycker hon, det ska vara olika övningar inlagda här och där. Galoppfattningar tränar vi massa på just nu också, speciellt vänster galopp har vi haft problem med att fatta. Men det går lättare och lättare för varje gång. Vi började med att fatta på volt i båda varven då det är lite lättare. Och från trav som hon tycker är lättare. Sen avancerade vi lite mer och red på en åtta. Galopperade genom hela utom i mitten av den saktade vi av till trav, rakställde och ny fattning, superduktig. Tyckte sen också att vi kunde ta det ett steg längre och fattade på rakt spår, först från trav och sen från skritt. Gjorde det jättebra. Vi har en del kvar att träna på i dressyren men det blir bättre hela tiden.
 
 
Detta var första passet hemma hos mig, här ser ni ju att hon har en rätt så hög form. Jag vill gärna få den lite lägre och rundare, men det var sådär hon gick automatiskt.
Efter några pass fick jag henne att sänka på huvudet och verkligen slappna av mer.
 
 
Och såhär ser det ut idag. Hon känns mycket finare och väldigt avslappnad.
 
 

Om

Min profilbild

Jonna Ahlvik

Hej och välkommen! Jonna Ahlvik heter jag och är en 16 årig tjej. Här kommer ni få följa mitt liv och min vardag som mest går till hästarna. Jag har två ponnyer, en d-ponny vid namn Meiu och en c-ponny vid namn Luna. Hoppas ni vill följa vår resa och utveckling tillsammans, Kram <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela