jonnaahlvik.se

Välkommen till min blogg! Hoppas ni ska trivas!

Luna idag!

Publicerad 2016-06-27 21:35:02 i Luna, Ridpass,

Blev ett ordentligt dressyrpass idag. Jannike var snäll och red Meiu. Först jobbade jag henne mycket i skritten. Lösgjorde henne i halsen och försökte få henne att sträcka ut halsen i en rundare form, även i trav och galopp jobbar jag mycket med det. För hon vill gärna krulla ihop sig och ha en väldigt spänd form. Även övergångar och tempoväxlingar stod på schemat. Mestadels tempoväxlingar i galoppen. Ökade ordentligt på långsidorna och sen på kortsidorna samlade ihop henne på en volt och sen öka igen. Hon måste hållas sysselsatt, det blir tråkigt att bara rida runt spåret och några volter tycker hon, det ska vara olika övningar inlagda här och där. Galoppfattningar tränar vi massa på just nu också, speciellt vänster galopp har vi haft problem med att fatta. Men det går lättare och lättare för varje gång. Vi började med att fatta på volt i båda varven då det är lite lättare. Och från trav som hon tycker är lättare. Sen avancerade vi lite mer och red på en åtta. Galopperade genom hela utom i mitten av den saktade vi av till trav, rakställde och ny fattning, superduktig. Tyckte sen också att vi kunde ta det ett steg längre och fattade på rakt spår, först från trav och sen från skritt. Gjorde det jättebra. Vi har en del kvar att träna på i dressyren men det blir bättre hela tiden.
 
 
Detta var första passet hemma hos mig, här ser ni ju att hon har en rätt så hög form. Jag vill gärna få den lite lägre och rundare, men det var sådär hon gick automatiskt.
Efter några pass fick jag henne att sänka på huvudet och verkligen slappna av mer.
 
 
Och såhär ser det ut idag. Hon känns mycket finare och väldigt avslappnad.
 
 

Min älskade älskade Meiu!

Publicerad 2016-06-27 15:43:00 i Meiu,

Den här sommaren har varit så bra hittils, verkligen jättebra.
Allting har flytit på så bra, Luna har blivit så duktig, Meius ben har inte haft det minsta lilla problem,och allting annat har också varit bra.
Minns ni hur orolig jag var över Meiu inför sommaren? Vår första sommar tillsammans, för två år sedan, blev hon halt och hade inflammerade ben och fick vila i 4 veckor. Förra sommaren blev hon också halt och hade både inflammation och en senskada och det blev vila i 6 veckor. Nu har snart en månad gått av sommaren och hon har inte haft några problem alls. Ingen vätska och inga varma ben. Och det har varit väldigt varmt vissa dagar också och det är ju då som hon tidigare har fått väldigt mycket väska och då leder det till inflammation.
Förra veckan på måndag hade vi hit veterinären och vaccinera hästarna och jag bad henne även kolla Meius ben. Och hon blev förvånad över hur stor skillnad det var på dem. Gaffelbandet var lite känsligt men eftersom dom tidigare varit helt svullna var det väldigt stor skillnad. Och hon tyckte att hennes ben överlag hade blivti superfina, hur glad tror ni jag blev?
Hon har ju ridits 3-5 dagar i veckan nu och vi har ju även småskuttat lite och ibland ridit ordentliga uteritter och dressyrpass och det klarar hennes ben av. MEN, (det finns alltid ett men) hennes ben kommer inte klara av att hoppa höga hinder och börja tävla eller liknande, förstås dressyr kan hon tävlas i. Men hopptävlingar har jag ju redan lagt på hyllan för vår del så jag blev inte besviken över det beskedet. Jag är bara så otroligt glad att vi nu kanske för första gången någonsin får uppleva en sommar tillsammans utan sjuka ben och mycket vila. För att se sin häst ha ont är en av dom värsta sakerna som finns.
 

Liknande inlägg

I´m back!

Publicerad 2016-06-27 11:22:46 i Allmänt,

Kom hem från resan igår, haft det väldigt roligt men skönt att vara hemma igen. Syrran har matat hästarna och Rebecka och Hansus ägare Juulia har ridit. Det hade gått bra och hästarna hade varit pigga och glada. Men nu är det skönt att ha ansvar för dom igen, är alltid så orolig att nånting ska glömmas bort att göras då jag inte är hemma. Men det var ändå lite skönt med en paus från allt här hemma. Trots att hästarna och ridningen varit saknad, men nu ska jag igång igen. Dom har fått varit ut och beta ett par timmar imorse men det började regna för en liten stund sen så dom fick gå tillbaka i hagen. Sen ska dom ridas idag också och även Hansu ska jag rida, ska bli roligt.
Jobbar långa dagar imorgon och på onsdag, men sen på torsdag åker jag till umeå och är där till fredag. Shoppa och sova på hotell är det vi ska göra där!
 
Min fina Luna!
 

Om

Min profilbild

Jonna Ahlvik

Hej och välkommen! Jonna Ahlvik heter jag och är en 16 årig tjej. Här kommer ni få följa mitt liv och min vardag som mest går till hästarna. Jag har två ponnyer, en d-ponny vid namn Meiu och en c-ponny vid namn Luna. Hoppas ni vill följa vår resa och utveckling tillsammans, Kram <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela