jonnaahlvik.se

Välkommen till min blogg! Hoppas ni ska trivas!

helgen som varit

Publicerad 2016-04-03 20:18:15 i

Jag ursäktar den dåliga uppdateringen i helgen. Har varken haft ork eller tid för bloggen. Har haft en händelsrik helg med både bra och dåliga saker.

På fredagen red jag ut med Meiu. Hon var helt galen. Ville bara springa fort då vi galopperade och hoppade till sidan om varje vattenpöl. På hemvägen kunde hon inte skritta normalt heller. Hon taktade/travade hela vägen och då vi skulle ta en lugn och kort avslutande galopp fick jag knappt stopp på henne, busponnyn!

Sen hade jag tänkt rida Luna, lättare sagt än gjort.. Gick inte ens och leda henne till ridplanen hon bara tjurade. Fick hjälp av Rebecka sen så då vi ledde en på var sida gick det bättre men hon försökte dra iväg flera gånger. Sen kom jag knappt upp på henne. Tog ungefär 15 minuter att komma upp.. Hon backade, gick rakt över mig och försökte stegra och hon vägrade stå still. Men till slut kom jag upp.. Då gick hon iväg direkt och blev väldigt het och började snurra och jag märkte på henne att hon skulle börja ställa sig. Så Rebecka fick ta i henne och så ledde hon runt henne i skritt lite. Jag ville inte riskera att det hände nått igen. Just nu står jag i ett läge då jag inte vet vad jag ska börja ta mig till med henne och det blir nästan bara värre hela tiden.. Jag blev väldigt nere efter detta, Luna vann över mig för andra gången. Ibland är jag påväg att ge upp med henne. Jag har inte så pass mycket erfarenhet att klara av en så svår ponny.. 

Lördagen blev en rolig dag iallafall. Steg upp klockan 5 på morgonen och lite över 6 satt jag i bussen påväg mot hästmässan i Tammerfors. Det var första gången jag var där och det var mycket bättre än jag trodde. Otroligt många hästbutiker och många fina hästar. Roliga uppvisningar men hoppningen var ju absolut bäst! Köpte även lite smått som jag ska visa i ett annat inlägg! En väldigt rolig resa och dit ska jag definitivt åka igen. Kom hem runt 9 så hann inte med så mycket mera sen och jag var väldigt trött så lade mig nästan direkt. 
Den största hästen jag sett, 191 cm i manken!
Denna ponny blev jag lite kär i.. Sååå fin! 
Mycket folk där!

Idag red jag ut med Meiu en sväng. Vi fräste på i galopp med inslag av lydnad. Hon var duktig men mycket spring i benen. Men vi hade det roligt! 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jonna Ahlvik

Hej och välkommen! Jonna Ahlvik heter jag och är en 16 årig tjej. Här kommer ni få följa mitt liv och min vardag som mest går till hästarna. Jag har två ponnyer, en d-ponny vid namn Meiu och en c-ponny vid namn Luna. Hoppas ni vill följa vår resa och utveckling tillsammans, Kram <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela